BACKUP

 

Backup

Mentés a lelke mindennek!

Az informatikában minden megtörténhet! Akár egy villámcsapás tönkretehet egy egész szerverparkot! Egy szerver pótolható, egy software a licenc birtokában újratelepíthető, de az adatvagyon nem állítható helyre, ha elveszett. Például egy zsarolóvírus egy egész céget tönkretehet azzal, hogy az adatállományait betitkosítja.

A mentésre költött forintoknál, kérem, gondoljon arra, hogy mennyibe kerülne a cége adatait a nulláról kezdve újra létrehozni, összeszedni?

Nézzük, milyen lehetőségeink vannak!

A helyi backup

A helyi backup

Helyi backup kapacitásokat a következő feladatokra építünk ki:

  szerverek adattartalmi mentései
  kijelölt, valamilyen konkrét fontos tartalom mentése érdekében felhasználói gépek mentése
  leválasztott mentések, fizikai sérülésekre való felkészülés miatt vagy teljes adatvesztés esetére

A leválasztott mentésről részletesebben

A leválasztott mentésről részletesebben

Leválasztott mentésnek nevezzük azt a megoldást, ahol a mentések fizikailag elkülönülő eszközökre történnek. Ilyenek például a DVD, Bluray lemezek, mágnesszalagok. Ezeket az adathordozókat az aktív eszközökből ki lehet emelni, szükség esetén páncélszekrénybe, tűzbiztos helyre el lehet helyezni.

A leválasztott mentések jelentenek igazi garanciát arra, hogy egy teljes adatvesztés esetén esély legyen a rendszer helyreállítására.

Gondolkodjunk másképp a mentésről!!!

Gondolkodjunk másképp a mentésről!!!

Ne csak arra készüljünk, hogy hogyan védekezzünk pl. egy villámcsapás ellen, egy zsarolóvírus támadás ellen. Ez legyen alapvető! Hanem arra készüljünk, hogy egy ilyen katasztrófa biztos esemény, tehát bekövetkezik! Arra fordítsunk erőforrásokat, hogy felépítsünk olyan mentéseket és hozzá tartozó kompetenciákat, amelyek képesek minél hamarabb visszaállítani a normális működést!

Cloud alapú backup

Cloud alapú backup

A cloud alapú mentési megoldást a következő esetekben szoktuk ajánlani:

  szerverek és kliens gépek tartalmi mentései leválasztott mentés kiváltására
  folyamatosan változó munkahely (pl. ügyvezetői vagy üzletkötői notebook)
  változó munkahely, főleg cégen kívüli tartózkodás
  home office gépek tartalmai

A cloud alapú mentéseknél megoldható, hogy a mentett tartalom a megbízó által adott titkosító kulcs alapján kerül titkosításra, így az eredeti tartalomhoz csak a kulcs birtokosa tud hozzáférni.

Kérdése van?

IT megoldások portról portra

Informatikai problémáira megoldást találunk.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ »