HÁLÓZATOK - Tervezés - Építés - Beruházásvédelem

 

Hálózatok

Több, mint húsz éve foglalkozunk hálózatokkal és szerverrendszerekkel

Azt láttuk, az idők folyamán, alvállalkozóként a kivitelezés oldalán állva, hogy nagyon sok esetben már a tervezésnél nem az valósul meg, ami korszerű, szabványos és indokolt. Csak saját fővállalkozásban vezetett projektekben lehetett kompromisszumok nélkül megvalósítanunk a kornak megfelelő, magas szintű rendszereket.

Ezt a tudást szeretnénk Önökkel megosztani.

Hálózatépítés

Hálózatépítés

Cégünk mára több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik Cat8-tól visszafelé bármilyen gyengeáramú hálózat telepítésében. Tapasztalataink szerint minőséget a szakszerű, szabványos kivitelezés és a magas minőségű anyagok, kábelek, csatlakozók beépítése garantálja.

Üvegszál hegesztéssel már több éve foglalkozunk, saját eszközparkkal rendelkezünk az üvegszálak végződtetéséhez.

Hitelesített mérőeszközökkel lemért hálózatokat adunk át.

A kiírástól az átadásig

A kiírástól az átadásig

Sokszor észleljük, hogy a nagyobb beruházásoknál a beruházó, tulajdonos informatikai, biztonságtechnikai, üzemeltetési céljai általában nem kerülnek kibontásra, a partner nincs is tájékoztatva szakszerűen a lehetőségekről, nincs létrehozva döntési helyzet.

Általában egy kiválasztott tervezői csapat álmodja meg az informatikát és biztonságtechnikát is.

Látva ezeket a terveket és kiírásokat pillanatok alatt látható, hogy az adott tervező milyen szakmai minőségben van jelen a folyamatban. Néha az élmény lesújtó.

Kijelenthetjük, hogy igen ritka az a kiviteli terv, ami szakmailag a beruházás valós igényeinek és a kor lehetőségeinek, elvárásainak megfelelő.

Tervezés, tanácsadás

Tervezés, tanácsadás

A valós szükségletekből kiindulva meg lehet tervezni azt a hálózati topológiát, megfelelő átviteli közegeket és átalakítókat, amelyek képesek a valós szükségletek szerinti sávszélességet és minőséget szolgáltatni.

A jelen szükségletein túl méretezni kell a jövőt is! A jelenben beépített megfelelő infrastruktúra a jövőben igen komoly költségcsökkenést képes produkálni egy fejlesztésnél.

Rendelkezésre tudjuk bocsátani tervezési kompetenciánkat vagy kijelölt tervezőknek tudunk tervezéstámogatással, tanácsadással szolgálni.

Tudunk segíteni a kiírások elkészítésében, hogy a megvalósításba behívott vállalkozások ajánlatai ténylegesen összehasonlíthatóvá váljanak.

Projektvezetés, ellenőrzési pontok, beavatkozási lehetőség

Projektvezetés, ellenőrzési pontok, beavatkozási lehetőség

A megrendelő, tulajdonos alapvető érdeke, hogy azt kapja, amiért fizet. Sok építkezést követtünk végig és láttuk, hogy a kivitelezői érdek a szerződés megkötését követően megfordul, és megindul az alvállalkozói oldalon az árak letörése, a költségek csökkentése, a profitmaximalizálás.

Mi értünk az informatikához, ezért vállalkozunk arra, hogy a kivitelezők részére projektvezetéssel, szakmai tanácsadással szolgálunk, illetve a kiviteli tervek alapján felálló szekvencia megfelelő pontjain ellenőrzési pontokat iktatunk be, ahol felkészült csapatunk tételesen ellenőrzi az elkészült rendszer elemeit és riportot készít. Beavatkozásra a riport alapján a megrendelőnek, tulajdonosnak lehetősége nyílik.

Hiteltelen hiteles jegyzőkönyvek elkerülése

Hiteltelen hiteles jegyzőkönyvek elkerülése

Az informatikai hálózatokat hiteles mérési jegyzőkönyvekkel, a beépített eszközök leírásával, esetleges konfigurálási beállításainak dokumentálásával, rackek belső felépítésének, elrendezésének, jelölési rendszerének leírásával, a felhasznált anyagok, eszközök gyártói tanúsítványaival adják át.

Azonban a hiteles mérések sok esetben nem valósak! Miért? Például ha hibás nyomvonalon, nagyáramú kábelektől nem megfelelő távolságban történt a telepítés, akkor csak úgy lehet megfelelő mérési eredményt produkálni egy hiteles mérőműszerrel, ha a nagyáramú rendszert a mérés idejére lekapcsolják.

De sajnos láttunk már hanyagságból létrejött hibát, kábelsérülést, amit a mérés detektált. Rosszabb esetben az általunk kiadott (hibákat is jelző) mérési jegyzőkönyveket a fővállalkozó „módosította”. Mindig kérje a hitelesített mérőeszköz saját, nem hamisítható kimeneti fájljait, ne csak a pdf-et!

Kérdése van?

IT megoldások portról portra

Informatikai problémáira megoldást találunk.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ »