HOME OFFICE BIZTONSÁGOSAN - VPN

 

Home office biztonságosan - VPN

Home office biztonságosan - VPN

A 2020-as pandémia a vállalkozásokat rákényszerítette a home office használatára, hogy működőképességüket meg tudják őrizni. Eleinte sok nehézséget okozott, azonban pár hónap múlva már bejáratottan működött.

A home office azonban túlterjedt, sok helyen, sok esetben megmutatta, hogy a fizikai munkahely fenntartására nincs teljesen szükség, illetve a költségek optimalizálhatók.

Tehát a home office maradt. A céges informatikai biztonság sérülékeny lett.

Home Office IT veszélyei

Kezdetben

Ahogy a pandémia egyre nagyobb bezártságot okozott, úgy nőtt a home office igény. Már a kezdetben jeleztük partnereinknek, hogy azon túl, hogy VPN (Virtual Private Network) rendszerrel kapcsolódnak távolról a munkatársak a céges szerverekhez, mintha a munkahelyükön ülnének, további biztonsági veszélyforrást jelentenek.

Pár megfontolásra való javaslatunk:

!  a dolgozó tulajdonában lévő gépre ne telepítsünk távoli elérésre alkalmas programot
!  a dolgozónak inkább adjunk a cégnél felkészített, megfelelőképpen védett notebookot vagy gépet
!  a dolgozó semmi esetre se kapjon rendszergazdai jogokat a gépre
!  a kiadott gépnél az beviteli forrásokat CD/DVD, USB, stb. le kell tiltani
!  robosztus vírusvédelmi rendszer telepítése javasolt
!  az operációs rendszerben a gép magára hagyását detektálni kell és igen kicsi időablakot hagyva alvó állapotba kell vinni. A rendszer újraébredésekor a felhasználót újra be kell léptetni, névvel, jelszóval
!  a dolgozót ki kell képezni a felhasználás folyamán követendő viselkedési szabályokról (például másnak a gép használatát nem adhatja át, stb.)

Biztonságos videókapcsolat

Biztonságos videókapcsolat

A népszerű, közismert videós kapcsolatot megvalósító rendszerek nem minden esetben biztonságosak, mert lehallgathatók, illetve olyan hozzáféréseket kérnek az ingyenesség ellenében, amelyek biztonsági kockázatokat jelenthetnek. Vannak biztonságot jelentő alternatívák, melyek használatával emelhetjük adataink védelmi szintjét.

Keressen bennünket, segítünk!

Kérdése van?

IT megoldások portról portra

Informatikai problémáira megoldást találunk.

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ »